Hoppa till innehåll

Integritetspolicy

I denna policy förklarar vi hur epidemiologi.nu samlar in och använder personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om till exempel bilder och e-postadresser.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-systemen, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om till exempel insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas.

Personuppgiftsansvarig

På denna hemsida är administratörerna ansvariga för behandlingen av personuppgifter. Du kommer i kontakt med oss genom att mejla: svep@epidemiologi.nu

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

När du registrerar dig i Svensk epidemiologisk förening genom vårt formulär samlar vi in följande uppgifter:

  • Namn
  • E-post
  • Adress

Kontakta oss på svep@epidemiologi.nu om du vill ändra dina uppgifter. Om du loggar in på sidan sparas dina inloggningsuppgifter. Du kan när som helst radera dessa.

Vad är dina rättigheter?

Enligt lag har du vissa rättigheter kopplade till behandlingen av personuppgifter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och i vissa fall radering.

All information om dina rättigheter finns på Datainspektionens hemsida:
https://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgiftslagen/dina-rattigheter/

Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter kontakta: svep@epidemiologi.nu

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen.

Kakor

En kaka är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare så att webbplatsen ”kommer ihåg dig” och de val du gjort. Det finns två sorters kakor, ”vanliga” kakor och sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga kakor sparas på din dator en längre tid — antingen tidsbegränsat eller tills vidare, dvs. tills du själv väljer att ta bort den.

Som medlem i styrelsen för Svep kan du logga in på sidan. Då sätts en temporär kaka för att avgöra om din webbläsare accepterar kakor. Denna innehåller ingen personlig information och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vid inloggning sparas kakor för att komma ihåg din inloggningsinformation. Dessa sparas i två dagar. Om du väljer att hemsidan ska komma ihåg dina inloggningsuppgifter sparas de i två veckor. Loggar du ut från sidan kommer kakorna att raderas.